Kommunikation med Svensson & Mattisson

Hur kan relationen mellan kommunikatörer och journalister bli bättre?

April 20, 2022

De senaste åren har det på sina håll varit ansträngt mellan kommunikatörer och journalister. Kritik mot antalet kommunikatörer och att de hindrar insyn är ett återkommande inslag i svensk media. Samtidigt ser vi hur den ökade stressen och arbetsbelastningen på journalister gör dem mer beroende av kommunikatörer.

Hur ser relationen mellan journalister och kommunikatörer ut i dag? Vad är anledningen till att det skaver ibland? Och vad kan båda branscherna göra för att förbättra relationen? 

Det och mycket mer diskuteras i detta panelsamtal mellan Anna Troberg, ordförande i fackförbundet DIK och Ulrika Hyllert, ordförande i Journalistförbundet.

Läs DIK:s rapport ”Vad ska kommuniceras och av vem?": https://dik.se/om-oss/nyheter/en-av-tre-kommunikatorer-tvingas-ga-emot-sina-yrkesetiska-principer?fbclid=IwAR0WUGySUTmPj5MQxjsfdwaf4ZNFEYtf0T5KGxz0xxWyhEdhuZND7S1kVWM 

Besök DIK:s hemsida: https://dik.se/

Besök SJF:s hemsida: https://www.sjf.se/

----------------------------

Vi är tacksamma för synpunkter och feedback. Vi tar även gärna emot tips på ämnen och gäster i vår podcast. Eller så kanske du vill att vi ska komma till din arbetsplats och snacka media och kommunikation? 

Följ oss på Facebook: http://facebook.com/svenssonmattisson

Kontakta oss på: svenssonmattisson@hotmail.com

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App